joi, 25 septembrie 2008

...din omida devenind fluture...


A inceput scoala, toate bune, nu mai ne este la indemana sa pierdem timpul stand si gandindu-te la stele verzi.Dar haideti sa nu incepem cu inceputul scolii, ci cu inceputul inceputului.
Ne-am nascut copii, nevinovati, dar acum am crescut si raspundem in mare parte de ceea ce facem. In ultimul timp am facut multe lucruri pentru care mi-a parut rau, lucruri care crezand ca daca le faci, savarsesti un bine celuilalt, dar de data asta n-a fost asa. Am gresit de multe ori. Stiu ca din greseli invata omul, dar daca celalalt nu stie sa ierte, nu te intelege, nu te accepta asa cum esti...si tu, totusi, tii la el, ti-e drag... Poate ca si aparentele inseala. Exagerarea, egoismul, incapatanarea...cate si cate nu mai sunt. E greu sa ierti, intradevar, dar ce frumos este dupa ce o faci, dupa ce infaptuiesti aceasta si esti cu adevarat indreptatit sa zici ca ai dragoste, caci numai din dragoste se naste virtutea iertarii. Da, este o virtute! Citeam undeva ca si prietenia este o virtute...buna si adevarata afirmatie. Toate faptele bune constituie frumosul. Numai ca, vedeti, acum alte lucruri primordiaza, altele care injosesc fiinta umana, iar virtutea este calcata in picioare...Cuvinte pe care doar la auzul lor ti-i se face mila de starea in care ajunge acel om. Sa fumezi sau sa nedreptatesti pe cineva...plus multe altele care nu vor fii scrise aici, caci nu asta e important, pentru ca sa stiti, cel care nu stie, nu a auzit de o fapta rea, un lucru negativ, nu-l face. Dar daca-l stie, tentatia e mult mai mare. Cati copii, tineri, nu fumeaza?!. Spuneti drept, are nevoie corpul, organismul uman de tutun??? NU!!! Omul poate trai foarte bine si fara asta. Numai ca anturajul societatii in care traim spune altceva...ca daca fumam suntem altcumva, mai nu stiu cum...Imi pare rau pentru cei care fac aceasta, pentru cei care o vor face... Daca voi, care fumati, va considerati mai deosebiti, noi, ceilalti, cum suntem... suntem mai prejos?! Nu! Suntem eroi... si si cei care se straduiesc sa nu mai fumeze pot deveni eroi. Constientizez faptul ca si daca s-ar lua toata hartia de pe globul pamantesc si s-ar scrie pe ea efectele nocive si dependenta pe care o creeaza tutunul asupra oamenilor, nu ar interesa mai pe nimeni(dintre cei care fumeaza).
Sa revenim de unde am pornit. Sunt un om care are defecte, ca oricare altul...si ma straduiesc sa ma indrept, dar nu intotdeauna reusesc. Imi cer iertare, si incerc sa repar greseala facuta. Mantuitorul Iisus Hristos ne-a lasat, noua, aici pe pamant, printre multe altele si Legea de aur a crestinismului: "Ceea ce vrei sa-ti faca tie oamenii, fa-le si tu lor!" pentru a ne innobila existenta. De cate ori voi gresi, imi voi ridica capul, luand-o de la inceput, unul nou, din omida devenind fluture...

Un comentariu:

Far Away spunea...

chestia cu fumatul o priveste fiecare cum vrea si tie poate chiar de o fractiune de secunda-daca si tu faceai asta chiar si macar o data nu mai ziceai asa-fiecare vorbeste din punctul lui de vedere. cu ce ajuta tutunul pe om? cu nimic nu ajuta dar sunt multe lucru, poate mai putin nocive decat fumatul dar care fac mult mai mult rau decat o tigara si in privinta carora nu ingrijoram atat de tare...crede ma tutunul e nimic pe langa alte probleme care ar trebui sa te/ne macine-o tigara nu te omoara, 10 ani in care fumezi da, caci e o diferenta intre a fuma sa te integrezi intr un grup si a fuma din cauza dependetei.
si pana la urma? ce legatura are "...din omida devenind fluture..." cu tigarile?